Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων για την βελτίωση και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των σπιτιών. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών με την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών και αναβαθμίσεων, όπως μόνωση του κελύφους το κτιρίου και αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης, όπου αυτές είναι απαραίτητες.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2024

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για το 2024 προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε ιδιώτες να προχωρήσουν σε σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους, φτάνοντας σε ποσοστό επιδότησης το 75% και σε συνολικό προϋπολογισμό του έργου τις 22.500 €.

Το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που μπορείτε να επιτύχετε μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ” εξαρτάται από το είδος και την έκταση των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιήσετε στο κτίριό σας. Οι κύριες κατηγορίες παρεμβάσεων περιλαμβάνουν τη θερμομόνωση κελύφους, την αντικατάσταση κουφωμάτων, την αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης, την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα καθώς και αυτοματισμούς ελέγχου του συστήματος θέρμανσης.

Το τελικό ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας εξαρτάται από την υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου, την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και την ορθότητα των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, εν γένει το ποσοστό εξοικονόμησης κυμένεται απο 50% έως 70%. Συνιστάται να γίνει ενεργειακή επιθεώρηση από εξειδικευμένο μηχανικό, ο οποίος θα αξιολογήσει την κατάσταση του κτιρίου σας και θα προτείνει τις βέλτιστες παρεμβάσεις για μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Επικοινωνήστε μαζί μας και προετοιμάστε την αίτηση σας σήμερα!

ΦΙΛΤΡΑ